top of page

BANKER

Nye navne, sammenlægninger og lukninger. Der er sket meget med bankerne.

Sparekassen Fyn

Beliggende foran Dagli' Brugsen, på Overvejen 75, finder vi Sparekassen Fyn. Da sparekassen tilbage i 2008 købet grunden gik der to år før de åbnede. Dengang var navnet Sparekassen Faaborg. Det var også dengang finanskrisen lige var begyndt. Derfor var sparekassen afventende før de gik i gang med byggeriet, som de påbegyndte i 2010. Året efter, i 2011, var byggeriet færdigt og en ny bygning på 200 kvadratmeter stod klar til at modtage nye kunder. Konkurrenten var Danske Bank i Sdr. Nærå, som sidenhen er lukket. Nu er der er kun hæveautomaten tilbage. 

Danske Bank

Historien om den nu lukkede filial går langt tilbage. 

På Stationsvej 145 lå BG Bank. Det tidligere navn på banken var Bikuben, og endnu tidligere Fyens Stifts Sparekasse.

BG Bank og Danske Bank fusionerede i starten af 2007. De fik betydning for de to banker som begge lå tæt på hinanden på Stationsvej. Det blev besluttet at bankerne ved sammenlægningen skulle fortsætte i Danske Banks lokaler.

10. april samme år ophørte BG Bank med at eksistere som selvstændig bank. Danske Bank-filialen i Sdr. Nærå fortsatte endnu nogle år. I dag har firmaet Moeskjaer til huse i bygningerne. Et levn fra banken kan dog stadig ses. Nemlig hæveautomaten, der på trods af netbank og MobilePay, bliver flittigt brugt. 

Opdateret 2. april 2018

BG Bank efter lukningen. Februar 2008.

bottom of page